Hetken sulateltuani blogin paluuta elämääni, päätin nyt kuitenkin vielä tälle päivälle nillittää vähän lissää. Aiheitahan mulla riittää, mutta aattelin nyt kumminki, että let´s get back to the basics. 

Onko siis olemassa mitään nolompaa, kun roskien heittely pitkin maita?!? Kysynpähän vaan. Se on kumma että aikuiset ihmiset ei voi laittaa roskia roskiin ja kertoa siitä lapsilleen, miten jätskipapereiden tms. kräpin kanssa kuuluu toimia. Ei, kun vippaan tästä sen tähän maahan. Siihen vaan. Lapsetkin tekee tätä ja vanhemmat ei sano mitään. Eikä kukaan muukaan ympärillä oleva?!? Roskis parin metrin päässä. Voitte uskoa, että itsehän oon jo muutamaa vatipäätä asiasta valistanu, enkä luonnollisesti aio lopettaa sitä tähän. Miten voi olla niin pelle, välinpitämätön tai vaan suorastaan niin tyhmä, että jättää roskat niinko koira kakkansa mättäälle? Mä en tajuu-uu-uu. 

Siinä on sitten kiva omalle muksulle kimittää, että roskathan kuuluu viedä roskiin, ku porukat heittelee shittiä olan yli tuolla kylillä. Eissaaa...minun omapieniihanarakkauspakkauskullannuppusenikin tietää, mihin roskat kuulluu laittaa. Ja sen, että roska-autohan se sitten ne sieltä vie loppujen lopuksi. Poika kyselee multa sitten tuolla raiteilla, että kuka on tehny "töllöntemppua" ku maassa on roskia. Kaikki ei näemmä tunne tätä kiitettävän hyvin toimivaa jätehuoltoa, joka meillä täällä Suomessa on. Vai kuvitteleeko nää pässiaivot sitten, että se jätehuolto pelaa niin hyvin, ettei sen oo väliä, mihkä ne roskansa heittää, tai että ne keräilis niitä roskia tuolta pitkin katuja? Tai että joku siivooja ois jotenki iloinen, ku on tekemistä ja kräppiä mitä siivota, ku aamutuimaan sitä metroasemaa nuohoo...? ...vai miten se logiikka siinä taustalla menee?

On toki myönnettävä, että semmosiakin paikkoja tässäkin tuppukylässä on, mihin muutaman lisäroden toivoisin. Kun sitä koirankakka pussillista ei oo niin miellyttävä roudata ainakaan hirveen montaa kilometriä. Olenpa itsekin varsin turhautunut joskus, juurikin tästä koirankakkeliin liittyvästä syystä, mutta erityisesti siitä, että kaikki ei niitä todellakaan kerää (aiheuttaen näin pahaa mainetta kaikille koiranomistajille-tietysti.) Eipä silti oo tullu mieleen vippaa pussia sitten tuohon polun varteen. Tai tosiaan jättää kakkelberi ihan niille sijoille, mihin koira sen päättää kikertää, kyllä mä ne pussitan. (Ja pian rupean myös postittamaan ha-haa! No ei vainensa.) Ihan vaan koska mun omatkin muksut noita pusikoita nuohoo. Toivonpahan vaan, että what goes around-comes around ja kaikki kakkamiinojen jättäjät saavat ansiosa mukaan.

Parhaita on nää, jotka tiputtaa roskat ikkunasta ulos. Oon tänkin pari kertaa nähny, ihan kotikulmilla. Näillä ihmisillä on usein kaikki ikkunat peitelty huivein, rievuin, matoin, laudeliinoin ja tiskirätein, mitä ikinä nyt voi ikkunan peittämiseen käyttääkään. Ja sieltä, suojan takaa, vipataan ikkunasta roskat pihalle. Siitä vaan, noin *vips*, kas, problem solved! Onko ahteri niin painava, ettei voi sitä nostaa ja viedä niitä karkkipapereita roskiin, juu, tarkoitan ihan sinne mahdollisesti toiseen huoneeseen? Voihan niitä hetken vaikka kerätä ja viedä sitten isomman satsin kerralla, et jos askelmittari meinaa mennä sekasin liika-askelista? 

Hauska yksityiskohta on sitten vielä nämä ihmiset, jotka jättää roskat siihen roskiksen päälle. Ei sinne sisään, vaan siihen päälle. Noh...noh. En jaksa enää siitä, kaikki varmaan ymmärsi postauksen pointin.