Siis voihan meteli! Mikähän siinä on, että kaikki hirveän meluhaitan aiheuttavat piha-/katutyöt on tehtävä lasten päiväuniaikaan?!? Koko piiitkän aamupäivän on hiiren hiljasta ja juodaan kahvia ja höpötellään kiltisti kollegan kanssa ja potkitaan kiviä (kait, kun ei mitään kuulu?) Auta armias kun saan lapset päikkäreille, vihdoin, niin sitten alkaa tuo stanan rymyäminen ja mölyäminen! Voihan vispilä ja  pullasuti! Millon on talkkari jonku lehti-imurinsa kanssa imppaamassa kaikkia betonirakenteita ja nurkkia koko talon ympäri tietysti, tai vetelemässä puskia matalaksi jollain moottorisahalla ja nyt sitten nuo kadun kunnostajat hirveellä maantiejyrällä surraamassa tossa ikkunoiden alla. 

Voisin kuvitella, että muidenkin lapset nukkuvat päiväunia puolilta päivin, mitä nyt oon kuunnellu muiden niuhomammojen juttuja, niin eikö noi älypäät sitä tiedä?!? Eikö kellään työmiehellä ole (vaikeasti nukutettavia) lapsia? Ai että otsasuoni tykyttää taas kun ikkunasta kyttään naperoa koko ajan, kun reppana tossa metelissä tuolla ulkona nukkuu, niin kuin meillä täällä Suomessa on tapana muksut nukuttaa...ulkona. Hitto ko kello lyö päiväuni, ni johan alkaa nuo elämääkin tärkeemmät stanan meluaparaatit laulaa. Ja sitten niitten päälle on vielä pakko huutaa kaverille, kun eihän ne apinat itekään tuolla mitään kuule, kuulosuojaimet korvilla. Voi vee ja krää ja pee!

Eikö vois noi desibelejä kohottavat hommat tusaa siinä aamupäivällä, kun lapset on virkeitä ja omissa hommissaan ja pitää sen helvatin pitkän kahvitauon sitten tähän puolen päivän aikaan, kun muutkin ottaa välikuolemaa? Miksi se aamupäivä hissutellaan ja tähän aikaan stana jyrätään ja pusketaan ja hakataan ja porataan? Kyllä minä taas mieleni pahotin.

Toinen tähän samaan kategoriaan mainittava juttu on tuo ah-niin-ihana jäätelöauto. Minkähän takia sen on tultava meidän ikkunan alle klo 21 illalla, just kun yrität lapsosia kultahapsosia nukuttaa? Voisko sekin siirtää reittinsä helvettiin täältä ja mennä piipittämään sen lafkan omistajan ikkunan alle noin myöhään illalla, niin tajuis sekin, miten mukava soittoääni niillä on? Mistä mua aina rankaistaan...vai oonkse vaan mä?